Muzika
0

Magnifico 2. decembra u BKC-u

FENA
U saradnji sa marketinškom agencijom "Arih" iz Ljubljane firma "Linden" iz Sarajeva u petak 2. decembra u dvorani BKC u Sarajevu, sa početkom u 21 sat organizira koncert najveće slovenačke zvijezde, Roberta Pešuta, bh. javnosti poznatijeg kao Magnifico.

Nakon što su pjesme sa njegovog albuma "Export Import" zagospodarile eterom zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije i nakon što je napravio veliki uspjeh i u zemljama Zapadne Evrope, Magnifico i njegov prateći band Turbolentza u petak 2. decembra spremaju show program kakav odavno nije viđen u glavnom gradu BiH.

Kao specijalne gosti na Magnificovom sarajevskom koncertu nastupit će članovi/članice tranvestitskog tria "Sestre", za koje je Magnifico načinio pjesmu "Samo ljubezen", sa kojom su predstavljale Sloveniju na "Eurosongu" 2002. godine.

Magnifico u Sarajevo stiže iz Beograda, gdje nastupa na koncertu "MTV LIVE X-PLOSION" koji okuplja najveće zvijezde iz zemalja bivše Jugoslavije, pa tako sarajevski koncert predstavlja završetak njegove ovogodišnje turneje po zemljama regiona.

O značaju koji slovenački star pridaje koncertu u BKC-u najbolje govori podatak kako u Sarajevo donosi hi-tech rasvjetni sistem, kakav u glavnom gradu BiH još nije viđen i koji će upotpuniti ugođaj svima onima koji budu u BKC-u petak, 2. decembra.