Zabava ne prestaje!
89

Magija se nastavlja: Uz Eagles & Butterfliesa otvorena nova sezona Garden of Dreamsa

L. K.
Garden of Dreams ekipa je u petak, 6. marta, otvorila novu sezonu i priredila nezaboravnu noć ljubiteljima elektornskog zvuka u Studiju 1 RTV doma, ugostivši jednog od najistaknutijih mladih producenata današnjice Chrisa Barratta, poznatijeg pod pseudonimom Eagles & Butterflies.

Garden of Dreams se konačno vratio na scenu i zabilježio svoj prvi događaj u 2020. godini, a prva lokacija "Bašte snova" bio je Studio 1 RTV doma. Kako Garden of Dreams podjednako slavi i audio i vizuelnu umjetnost organizatori su, ovaj put, pripremili posebno iznenađenje za sve posjetitelje u vidu led ekrana na kojem su se emitovale animacije bh. umjetnika Enesa Čišića.

Zahvaljujući njegovim ilustracijama udahnut je tračak magije i u Studio 1, koji je dobio novo ruho, a svi posjetitelji "Bašte snova" svjedočili su ovom nezaboravnom iskustvu, uživajući u jedinstvenoj audio-vizuelnoj poslastici koju samo GoD tim može ponuditi.

Garden of Dreams je u grandioznom stilu objavio početak nove sezone dovodeći popularnog američkog DJ-a i producenta Eagles & Butterflies-a. Iako je na sceni relativno kratko, ovaj mladi umjetnik je uspio skrenuti pažnju na sebe svojim unikatnim zvukom, koji se kreće od deep housea, preko tech house pa sve do melodičnog techna sa jakim uticajima popa, electro popa i synth popa prošlog vijeka. Osim Eagles & Butterflies-a publiku su tom prilikom zabavljale i domaće snage – najpopularniji bh. DJ duo After Affair, G.Edd i Fedja Knajdl.

Garden of Dreams je još jednom svojom vrhunskom organizacijom i produkcijom, odabirom headlinera i najboljom publikom, potvrdio kvalitet na koji su svi ljubitelji elektronske muzike navikli prethodnih godina. Garden of Dreams događaji zapravo su uvertira za drugo izdanje Garden of Dreams Festivala, koji će se održati od 12. do 14. juna na magičnim lokacijama širom bh. prijestolnice. Drugo izdanje potrudit će se nadmašiti prošlogodišnji uspjeh i potvrditi kvalitet koji su prepoznali svi umjetnici i fanovi elektronske muzike, ali i Ambasador.hr koji je Graden of Dreams Festival prepoznao kao izuzetno kvalitetan projekat vrijedan pažnje, nominovavši ga za "Regionalni festival godine".

Garden of Dreams čarolija se nastavlja, stoga nipošto nemojte propustiti naredni Garden of Dreams događaj, zakazan je za 04. april 2020. godine, kada nam u goste dolazi Jimi Jules, trenutno jedan od najkvalitetnijih producenata i DJ-eva.