Muzika
296

Magdalena Bogić i Azra Kelecija "otpuhale" žiri X Factora

Klix.ba
Posljednja audicijska veče regionalnog muzičkog showa X Factor Adria donijela je pregršt uzbuđenja za takmičare i publiku.

Članovi žirija X Factor Adria Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Massimo Savić i Tonči Huljić i večeras su imali težak zadatak da izaberu koji takmičari prolaze u naredni krug.

Iako su kod nekih takmičara bili neodlučni, to nije bio slučaj sa Magdalenom Bogić iz Jajca, koja je nastupila prva.

Šesnaestogodišnjakinja je žiri oduševila svojom energijom i upečatljivim nastupom. Magdalena je pjevala pjesmu Marije Šerifović "Molitva".

"To tražimo", povikao je Massimo koji je posumnjao da Magdalena ima samo 16 godina.

"Očaran sam snagom, energijom i petljom", dodao je Massimo.

Kovač je također kazala da je Magdalenin nastup bio snažan, dok je Željko priznao da se malo uplašio njene energije jer je pomislio da će ih sve prebiti.

Večeras je nastupila i Mostarka Azra Kelecija. Ona se predstavila pjesmom Maye Sar "Korake ti znam". Željko je rekao da je uživao u njenoj izvedbi, a Aleksandra je priznala da se rasplakala kada je vidjela koliko Azri znači ovaj nastup.

"Da sam Maya Sar, ja bih ovu pjesmu dao tebi", rekao je Huljić.

I dvije Banjalučanke večeras su okušale svoju sreću, no nastup Dragane Ratković se nije svidio žiriju, dok je Nataša Railić imala više sreće. Ona je pjevala pjesmu Whitney Houston, ali se njena izvedba isprva nije dopala Huljić i Kovač.

Ipak, Željko ih uvjerio da trebaju revidirati svoju odluku, što su oni i učinili te je Banjalučanka do svih članova žirija dobila da.

Ni četrnaestogodišnji Miroslav iz Bijeljine nije prošao dalje sa pjesmom Brune Marsa.

Željko je primjetio da on još uvijek mutira, ali da vjeruje da sa njim može da se radi i samo zbog toga mu je dao prelaznu ocjenu.