Muzika
474

Magdalena Bogić i Amel Ćurić nastavljaju borbu za pobjednika X Factora

Piše: M. N.
Amel Ćurić i Magdalena Bogić prošli su dalje i nastavljaju borbu za pobjednika muzičkog showa X Factor Adria. Show su večeras napustile djevojke iz benda Anđeline.

Raspjevano veče takmičari su otvorili pjesmom "Hajde da ludujemo" s kojom je nekada popularna pjevačica Tajči predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu 1990. godine.

Magdalena Bogić iz Jajca predstavila se pjesmom "Oro" od Jelene Tomašević koju je, kako je rekla prije nastupa, posvetila svojoj majci. Željko Joksimović najavio je riječima: "Magdalena Bogić pjeva kao bog, poslušajte je". Šesnaestogodišnjakinja je osvojila srca publike koji su skandirali njeno ime nekoliko minuta, ali i žirija koji je pohvalio.

"Pokazuješ iz emisije u emisiju da vladaš različitim žanrovima. To je odlika odličnog pjevača, bilo je božanstveno", rekla je Aleksandra Kovač.

Tonči joj je uputio pohvale kazavši kako je potpuno formirana pjevačica, a Željko joj kazao da je "bogovski otpjevala" iako je prehlađena.

Kada je na scenu izašao Amel Ćurić Massimo ga je najavio: "Amel je pjevač par excellence. Njegov nastup će ostaviti mnoge iznenađene. Amele, pusti glas". I zapjevao je Bosanac pjesmu "Lejla" od Hari Mata Harija. Otpjevao je emotivno i na svoj način, a publika je pjevala s njim uglas. Nakon nastupa publika je dugo uzvikivala "Amele, Amele".

Aleksandra mu je rekla da je otpjevao božanstveno, a Joksimović mu je poručio da je uživao.

"Ako je pjesma bila pisana za Harija, njegov glas je violina, a ovo je bilo izvođenje pjesme sa pozicije saksofona. Otpjevao si je muški, na momente prljavo. Meni je originalna verzija malo prenježna sada kada sam čuo kako je ti možeš otpjevati. Ovo je bilo perfektno", rekao je Massimo.

"Pjesmu spasa" pjevali su Anđeline i Ilija Mihailović. Nakon glasanja žirija bilo je izjednačeno, pa se odluka donijeta na osnovu glasova publike, koja je podržala Iliju.