Muzika
58

Maestro Nihad Hrustanbegović snima album "Četiri godišnja doba"

Klix.ba
Nihad Hrustanbegović
Nihad Hrustanbegović
Maestro na harmonici Nihad Hrustanbegović je prije dva mjeseca dobio ponudu od holandske diskografske kuće Zefir Records da producira "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija na klasičnoj harmonici.

Pripreme su u punom jeku, a album će biti objavljen 1. decembra 2014. godine. Album će biti dostupan na Bol.com, iTunes i Zefir Records, a sadržavat će i djela Bacha, Pachelbela i Albinoni.

Nakon objavljivanja "Četiri godišnja doba", uslijedit će Hrustanbegovićeva europska turneja koja će trajati dvije godine.

Nihad Hrustanbegović je uradio i soundtrack za dokumentarac "The animal farm", dokumentarac Jacka Janssena. On je između ostalog režirao filmove "The price of heaven" koji je bio nominiran za Prix Europa 2012. godine, filmove "Aja Sofija Amsterdam" i "Fairuz – We loved each other so much".

"The animal farm" će biti predstavljen iduće godine.

Hrustanbegović je uradio soundtrack i za novu TV serijiu "Taart" (kolač) Tallulaha Hazekampa Schwaba uz muziku Jorrita Kleijnena.

TV serije "Taart" će se emitirati svake nedjelje u 9.00 sati, na programu holandske televizije Ned 3.

U nedjelju 14. septembra, Nihad Hrustanbegović će održati solo koncert u Zevenaaru pod nazivom "20 godina u Holandiji".

Hrustanbegović je rođen u Bijeljini 1973. godine. U Holandiju je otišao ratne 1994. godine i nastanio se u toj državi. Nedavno je proslavio veliki jubilej - 30 godina ljubavi između njega i harmonike.