{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Madonnina turneja ugrožava Zemlju

S
23.8.2008. u 15:40
0
12
Madonnina turneja ugrožava Zemlju
0
Iako je prošle godine na Live Earth koncertu preklinjala svoje fanove da joj se pridruže u borbi protiv globalnog zagrijavanja, detalji Madonnine ekstravagantne svjetske turneje, koja počinje večerašnjim nastupom u Cardiffu, šokirali su borce za zaštitu okoliša.


Naime, utvrđeno je da će samo putovanje na 45 koncerata, koliko će ih pop kraljica održati u okviru turneje "Sticky & Sweet", izazvati emisiju više od 1.635 tona ugljičnog monoksida, što je jednako količini štetnog ugljika koju proizvede 160 Britanaca u čitavoj godini.

Prema navodima web sajta Carbonfootprint.com, Madonna će sa svojim osobljem, tačnije s njih 250, će izazvati emisiju 1.080 tona ugljika korištenje komercijalnih letova za dolazak na 37 lokacija, u periodu od manje od četiri mjeseca. Glomazna oprema svjetske muzičke zvijezde također će pridonijeti zageđnju naše planete, i to emisijom 460 tona štetnih tvari.

Osoblje koje putuje s Madonnom čini čak devet asistenata za kostime, 12 krojačica, bend s 12 muzičara, kiropraktičar, lični trener, maser, 16 kuhara i konobara, te otprilike 100 tehničara i plesača.

Međutim, to nije sve. Čak će se četiri zamrzivača konstantno puniti vrećicama leda za ublažavanje bolova pjevačice i njenih plesača.

Prema mišljenju stručnjaka, Madonnin doprinos zagađenju Zemlje svakako je, zahvaljujući ovoj turneji, veoma značajan, ali nije ništa u poređenju s emisijom štetnih plinova koje će izazvati njeni fanovi dolaskom na dugo očekivane koncerte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: