Pozvala na mir na Bliskom Istoku
3

Madonna započela svjetsku turneju

Klix.ba
Madonna (Foto: AFP)
Madonna (Foto: AFP)
Pjevačica Madonna je sinoć u Tel Avivu započela svoju MDNA svjetsku turneju, u sklopu koje će posjetiti više od 80 država. Bit će ovo njena najduža turneja.

Pedesettrogodišnja zvijezda je pred 35.000 gledalaca na stadionu Ramat Gan pozvala na mir na Bliskom Istoku, prenosi Daily Mail.

Madonna je objasnila zašto je izabrala Tel Aviv za početak turneje.

"Izrael sam za početak turneje odabrala zbog vrlo specifičnog i važnog razloga. Ne možete biti moj obožavatelj i ne željeti mir u svijetu, krv svih nas je iste boje. Ako se svi budemo mogli uzdići iznad našeg ega i naših imena i imena naših država i religija, ako budemo sve oko nas tretirali sa poštovanjem, onda smo na pravom putu za mir. Ukoliko bude mir na Bliskom Istoku, bit će mir i u cijelom svijetu", kazala je Madonna na početku koncerta, uz gromoglasan aplauz i odobravanje publike.

Madonna je prije koncerta podijelila 580 karata u izraelskim i palestinskim izbjegličkim kampovima.

U toku koncerta, na bini se moglo vidjeti oružje, kao i polugoli monasi, a čula su se crkvena zvona i hebrejske molitve.

Mnogi od prisutnih su svoje iskustvo podijelili na Twitteru.

"Na svijetu ne postoji ništa veće od početka Madonnine svjetske turneje ovdje u Svetoj zemlji. Ona je jedna od nas", bio je samo jedan od komentara.

Nakon Izraela, Madonna turneju nastavlja u Abu Dabiju.