Muzika
0

Madonna sprema novi album

Klix.ba
Prije nego što je 1998. godine snimila album <i>Ray Of Light</i>, pop kraljica <b>Madonna</b> je otkrila svoje interesovanje za Kabalu, mističku sektu judaizma. Svijet je to skeptično prihvatio, pošto je Madonna u svojoj karijeri izražavala interesovanje i neinteresovanje za mnoge stvari, uključujući materijalizam, erotiku i visoku kulturu.

Međutim, izgleda da je Madonna zaista doživjela duhovno prosvijetljenje. Počela je nositi jevrejsku zvijezdu i nagovorila svog muža, britanskog režisera Guya Ritchiea, na proučavanje tradicija ove religije. A nedavno je u talk showu Larrya Kinga rekla da će njen novi album, koji izlazi u aprilu, imati naziv na hebrejskom jeziku.

Tada je album trebao nositi naziv Ein Sof, što znači "beskrajnost". Međutim, Madonnin publicist kaže da naziv još uvijek nije određen i da isto tako postoji šansa da neće biti na hebrejskom jeziku.

Album co-producira Mirwais Ahmadzai, koji je s Madonnom radio na njenom zadnjem albumu Music i na pjesmi Die Another Day. Prvi single s novog albuma nosi naziv American Life. Pjesme na albumu će imati elektronsku instrumentalu, ali će se zvuk razlikovati od svega što je Madonna ikad napravila, kako kaže njen publicist.

Madonna je za cover albuma angažovala fotografa Craiga McDeana, ali još uvijek nije odlučila da li će koristiti njegov photoshooting.

madonna.com