Muzika
2

Madonna nakon 19 godina održala koncert u Istanbulu

Anadolija
Planetarno popularna pop pjevačica Madonna održala je koncert u Istanbulu. Prvi koncert Madonne u Istanbulu nakon 19 godina, na Turk Telekom Areni, pratilo je oko 50 hiljada fanova.

Madonna, koja je sa ekipom od oko 450 članova stigla u Istanbul, koncert je započela pjesmom "Girl Gone Wild", što je izazvalo oduševljenje publike.

Raznovrsni vizuelni i zvučni efekti nisu izostali ni na istanbulskoj sceni poznate pjevačice, koja je, između ostalih, otpjevala hitove poput 'Revolver, Gang Bang, Papa Don't Preach, Hung Up, I Don't Give A*, Express Yourself, Give Me All Your Luvin', Turn Up The Radio, Open Your Heart, Sagara Jo, Masterpiece, Vogue, The Erotic Candy Shop, Human Nature, Like A Virgin Waltz, I'm Addicted, I'm A Sinner, Like A Prayer i Celebration.'

Za instrumentale i prateće vokale zaduženi su bili Kevin Antunes, Monte Pittman, Ric'key Pageot, Brian Frasier Moore, Kiley Dean, Nicki Richards, Jason Yang i Sean Spuehler.

Veliki interes za koncert, za čiju se sigurnost brinulo oko 1.500 ljudi, vladao je i među turistima u Istanbulu, a posebnu pažnju privukla je grupa Madonninih fanova iz Libana.

Suveniri u vidu odjeće sa likom poznate pjevačice, te posteri i torbe, prodavani su u prosjeku za oko 20 eura, a karte za koncert prodane su za nepunih dva sata.