Magazin Forbes
0

Madonna najbogatija pjevačica na svijetu

Sarajevo-x.com
Kraljica 'popa', Madonna proglašena je najbolje plaćenom pjevačicom na svijetu, te je tako dospjela na sam vrh liste najbogatijih muzičara.

Poznati magazin Forbes objavio je svoju listu muzičara koji su u protekloj godini zaradili najviše novca, a vrh liste ubjedljivo je osvojila pop ikona Madonna sa zaradom od nevjerovatnih 118 miliona američkih dolara.

Madonna je ovu svotu zaradila zahvaljujući velikom uspjehu albuma Hard Candy, te rasprodanoj turneji 'Sticky & Sweet' .

Iza Madonne dolazi isto velika pjevačka zvijezda, Celine Dion koja je u 2008. zaradila 107 miliona dolara, dok se na trećem mjestu, sa zarađena 94 miliona nalazi pjevačica Beyonce Knowles.

Beyonce je ovaj novac zaradila zahvaljujući albumu 'I am…Sasha Fierce' i istoimenoj turneji, kao i ulogama u filmovima 'Obssesed' i 'Cadillac Records'.

Pjevači Bruce Springsteen i Kenny Chesney nalaze se na četvrtom tj. petom mjestu liste sa zaradama od 74 odnosno 69 miliona dolara.

Iza njih, sa zaradom od 65 miliona dolara dolaze čak tri benda Coldplay, Rascal Flatts i AC/DC, dok posljednja dva mjesta na Forbesovoj listi najvećih zarada zauzimaju The Eagles i Toby Keith sa 58 tj. 55 miliona dolara.