Muzika
0

Madonna i Cohen na "Rock and Roll Hall of Fame"

Sarajevo-x.com
Madonna, kraljica pop muzike, poznati pjevač Leonard Cohen, rock pjevač John Mellencamp, britanski pop bend The Dave Clark Five i instrumentalna grupa The Ventures bit će predstavljeni na Rock and Roll Hall of Fame u ponedjeljak, prenosi Reuters.

Među 600 profesionalaca svjetske muzičke industrije, izabrano je pet umjetnika, koji su pobijedili konkurentkinju, disko kraljicu Donnu Summer, funk grupu Chic, pionira rapa Afrika Bambaataa i hip-hop bend Beastie Boys na budućem, 23. predstavljanju zvijezda "Rock and Roll Hall of Fame".

Umjetnici koji su objavili prvi singl ili album prije 25 godina su podobni kandidati za "Rock and Roll Hall of Fame" i bit će predstavljeni u muzeju "Rock and Roll Hall of Fame" u Clevelandu, Ohio.

Joel Peresman, predsjednik ove prestižne fondacije, je izjavio da su sve ovogodišnje zvijezde jedinstvene i utjecajne u žanrovima muzike, u kojima djeluju.

Dok su The Dave Clark Five i Mellencamp nominovani za "Rock and Roll Hall of Fame" i ranije, Madonni je ovo prva nominacija. Nju će ove godine predstaviti Justin Timberlake i Iggy & The Stooges, koji će nastupati u njeno ime.

Madonna (49) je nastupila prvi put 1982. godine i njen album “Madonna” je sadržao hitove “Holiday”, “Borderline” i “Lucky Star” koji su joj pomogli da postane najprodavanija pop zvijezda, sa prodanim više od 200 miliona albuma.