Nastavak uspješne turneje
0

Madonna dolazi u još 22 evropska grada

Sarajevo-x.com
Madonnina nevjerojatno uspješna turneja 'Sticky & Sweet Tour' koja već sada glasi kao najveća turneja u historiji jednog solo izvođača, nastavlja se 4. jula još jednom serijom koncerata, piše u saopćenju Lupapromotiona.

Zanimljivo je da će Madonna, između ostalog, nastupiti u gradovima u kojim do sada nikada nije nastupila, a to su Werchester – Belgija, Marseille – Francuska, Hamburg – Njemačka, Oslo – Norveška, Helsinki – Finska, Tallin – Estonija, Ljubljana – Slovenija, a na turneji će se naći i države poput Rumunjske, Mađarske, Srbije i Bugarske. Madonna će, isto tako, u sklopu svoje turneje nakon gotovo 15 godina ponovno posjetiti Madrid, Gothenburg i Munchen.

"Ovo je prvi put da sam, otkada se bavim ovim poslom, produžila turneju.“ Jako sam uzbuđena jer ću posjetiti gradove u kojima još nisam nastupila i jer ću ponovno posjetiti mjesta koja volim“ dodala je Madonna komentarišući nove datume Sticky&Sweet turneje.

Poznati magazin 'London Times' turneju je opisao je na vrlo osebujan način: “U kategoriji najboljih muzičkih spektakala, kraljica popa je bez konkurencije i neporažena”, dok britanski 'The Independent' piše kako su “koreografija, vizuelni i cjelokupan nastup bili su besprijekorni i izuzetno domišljati”.

Tokom 2008. godine, ‘'Sticky & Sweet“ turneju vidjelo je više od 2.3 miliona fanova u 58 gradova. Turneja je imala rekordnu prodaju ulaznica u svim zemljama, uključujući 650.000 podanih ulaznica u seriji koncerata Sjeverne Amerike, 72 000 ulaznica na Zurich Dübendorf aerodromu što je najveći broj prodanih ulaznica ikada za neki koncert u Švicarskoj, zatim 75000 ulaznica u Londonu i četiri rasprodana koncerta u New York Madison Square Gardenu (60 364 ulaznice).

Arthur Fogel, presjednik Live Nation of Global Music i direktor Global Touring/Artist Nation izjavio je: ' Ova nova serija datuma potvrditi će Madonninu poziciju kao jedne od najprodavanijih izvođača svih vremena'.

Specijalni gost 'Sticky & Sweet' turneje, Paul Oakenfold, već je dugo jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije ime moderne klupske scene. Remiksirao je muziku Rolling Stonesa, U2, Madonne, Justina Timberlakea, Snoop Doga, Musea, New Ordera, The Curea, Massive Attacka, čak i Elvisa Presleya te je producirao za The Happy Mondays.

Dvostrukom nominacijom za nagradu Grammy ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbolji DJ na svijetu. Njegov novi album, 'Pop Killer' bit će objavljen ove godine.

Madonnin višestruko nominirani album za Grammy, 'Hard Candy', debitirao je kao broj jedan u više od 37 zemalja.