Muzika
0

Madonna će odati počast Jacksonu u O2 Areni

Sarajevo-x.com
Američka pop pjevačica Madonna obećala je da će odati počast nedavno preminulom kralju popa Michaelu Jacksonu za vrijeme svojih koncerata u O2 Areni ovog vikenda.

50-godišnja pjevačica će u okviru svoje svjetske turneje 'Sticky and Sweet' večeras i sutra zapjevati u Lodonu u poznatoj O2 Areni u kojoj je Michael Jackson trebao održati svoje koncerte. Počast kralju popa će odati tako što će izvesti dva Jacksonova hita 'Billie Jean' i 'Wanna Be Startin' Something'.

Madonna i njeni plesači odlučili su za vrijeme koncerta nositi bijele rukavice, jedno od omiljenih Jacksonovih odjevnih predmeta.

U intervju za britanski "The Sun" Madonna je izjavila da joj je užasno žao zbog Jacksonove smrti i da ne zna koji estradni umjetnik nije bio inspirisan njime.

"Biti u stanju raditi ono što je on radio u takvim ranim godinama jednostavno je nevjerovatno. Svi koji smo odrasli uz njega dugujemo mu. Raditi zajedno s njm, postati njegov prijatelj i družiti se s njim bilo je veoma uzbudljivo za mene." - objasnila je Madonna koja je nedavno priznala da nije prestala plakati nakon što je čula tužnu vijest o Jacksonovoj smrti.

Kraljica popa će održati koncerte u O2 Areni večeras i sutra, a sljedeći na rasporedu su Manchester i Pariz.