Kako vam se dopadaju?
10

Ludnica na Exitu: Prošetali smo jednim od najpopularnijih festivala u Evropi, pogledajte outfite

I. B.
Festival Exit
Festival Exit (Foto: Klix.ba)
Prošlog četvrtka, kao uvertira za vikend koji je sada već gotovo na izmaku, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu započeo je najpoznatiji muzički festival u jugoistočnoj Evropi - Exit. Prošetali smo masom zaljubljenika u elektronsku muziku i naišli na zanimljive outfite.

Festival Exit jedan je od najvećih i najpopularnijih muzičkih događaja u Evropi, a ovoga ljeta počeo je 6. jula i samo u prve dvije noći okupio gotovo 100.000 ljudi - ponajviše zaljubljenika u muziku koja odjekuje bez "roka trajanja".

Ove godine, na Petrovaradinskoj tvrđavi najavljen je jedan od najmoćnijih programa u historiji festivala, a predvode ga od dugoočekivanog benda The Prodigy, preko osmostrukog Grammy dobitnika Skrillexa i broja #1 elektronske muzike Erica Prydza, do čuvenog švedskog producenta Alessa.

Festival Exit (Foto: Exit)
Festival Exit (Foto: Exit)

Međutim, ljubitelji ovih, doista, vrhunskih izvođača spomenutih žanrova, već znaju koja ih to imena zabavljaju, ali i gdje. A, na samom mjestu događanja, osim dobre muzike, jedan od ključnih elemenata atmosfere bili su i outfiti posjetitelja.

Festival Exit (Foto: Klix.ba)
Festival Exit (Foto: Klix.ba)

Reporter portala Klix.ba prošetao je masom i zabilježio neke od najkreativnijih modnih kombinacija na festivalu. Bilo je tu svega - od muškaraca isklesanih torza u "krava-pantalonama", Playboy zečeva, onih u krokodil kostimima, ekipe odjevene kao za pidžama party, do onih koji mami poručuju "da su dobro" i koji su na festival odlučili "dovesti" Hasbullu.

Festival Exit (Foto: Klix.ba)
Festival Exit (Foto: Klix.ba)

U anketi u prilogu možete nam reći i kako se vama dopadaju modne kombinacije na festivalu.

I sami smo se uvjerili da su se posjetitelji Exita, svako na svoj način, i ove godine potrudili da ne prođu neprimijećeno. Inače, upravo modne kombinacije glavna su tema i na drugim muzičkim događajima, primjerice na Ultri, koja uporedo traje u Splitu, a veliki dio javnosti često ne sakriva nezadovoljstvo onim što tamo vidi.

Naravno, u masi je bilo i onih koji su tu samo došli slušati muziku i koji nisu pretjerano pridavali pažnju odjeći u kojoj borave na ovom događaju.

Nema sumnje da je i jednim i drugim bilo zabavno, a ono što je svima bilo zajedničko je to da su uživali u opuštenoj atmosferi i svim poznatim i nepoznatim pjesmama i ritmovima.

Festival Exit (Foto: Klix.ba)
Festival Exit (Foto: Klix.ba)

Publiku su sinoć, u groznici subotnje večeri zagrijale i r'n'b i hip-hop pjevačice Senidah, Sajsi MC i Kejt, a kasnije ih je rasplesao šareni dvojac Sofi Tukker. Ipak, atmosferu su do vrhunca doveli globalna DJ zvijezda Alesso te maskirani house velemajstor Claptone.

Naravno, tu nije kraj. Festival Exit trajati će još danas, 9. jula, a nema sumnje da će i posljednja noć biti za pamćenje. Za završnicu, između ostalog, zaduženi su i Dimitri Vegas & Like Mike, Mahmut Orhan, State of Mind te brojni drugi poznati strani i domaći izvođači.