Sarajevo
0

Ludi provod uz trube Marka i Bobana Markovića

Sarajevo-x.com
Najpopularniji trubački orkestar na Balkanu Marko i Boban Marković orkestar priređuje ludi provod uz zarazno plesne romske, jazz i etno ritmove, u petak, 14.8.2009. sa početkom u 22.00 sati u Coloseum Clubu u Sarajevu.

Ulaz 5 KM, a za sve dame – ulaz besplatan. Rezervacija mjesta u Areni sa konzumacijom hrane i/ili pića 40 KM.

Orkestar je osnovan 1984. godine u Vladičinom Hanu, rodnom mjestu Bobana Markovića, a pažnju šire publike su zaokupili nakon saradnje sa Emirom Kusturicom, radeći muziku za njegove filmove „Underground“ i Arizona dream“.

Nastupali su pod imenom Boban Marković orkestar, a od kada je njegov sin Marko postao punoljetan, dobio je i zasluženo mjesto u orkestru u kojem svira od svoje 15. godine, pa sada nastupaju pod nazivom Boban i Marko Marković orkestar.

Godišnje održe preko 100 koncerata, uglavnom u inostranstvu: SAD, Kanada, Velika Britanija, Belgija, Njemačka, Finska... Dobitnici su brojnih nagrada, između ostalih Grand prixa Dragačevskog festivala, Zlatne trube, Prve trube i brojnih drugih. Zadnjih godina se više ne takmiče u Guči, jer su iz godine u godinu osvajali nagrade i izgubili su pravo na takmičenje. Sada Boban i Marko Marković orkestar sviraju u revijalnom dijelu ovog sabora i nastupaju kao ambasadori Guče.