{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Luciano Pavarotti u Sankt Peterburgu

N
NINA
12.11.2004. u 15:50
0
0
Luciano Pavarotti u Sankt Peterburgu
0
Luciano Pavarotti u Sankt Peterburgu
Vodeći svjetski tenor Luciano Pavaroti nalazi se u Sankt Peterburgu gdje će večeras održati jedan od svojih oproštajnih koncerata.
"Bilo bi nepravedno završiti svoju umjetničku karijeru, a nijednom ne nastupiti u Peterburgu", izjavio je pjevač uoči koncerta, prenijela je agencija Itar tass.

Pavarotti je podsjetio da je u maju prošle godine, kada je obilježavana 300. godišnjica grada, samo dva sata boravio u Sankt Peterburgu da bi nastupio u Konstantinovskom dvorcu na prazničnom susretu šefova država.

"Ja sam izveo partije iz 37 opera, no u mojoj profesiji ne postoje riječi 'jučer' nego samo danas i sutra. Na svakom koncertu treba ponovo dokazivati da si pravi pjevač", rekao je Pavarotti koji želi završiti svoju pjevačku karijeru nastupajući u četrdesetak gradova sveta.

Objašnjavajući svoj skorašnji odlazak sa scene, Pavarotti je izjavio da u njegovim godinama treba otići u penziju. Pored toga želi se posvetiti svojoj dvogodišnjoj kćerki i da se bavi pedagoškim radom.

Na programu Pavarottijevog koncerta u Ledenom dvorcu naći će se partije iz opera, klasična djela i napolitanske pjesme. Zvijezda svjetske operne scene prisustvovat će danas na konkursu mladih ruskih tenora koji imaju šansu školovati se u njegovoj školi u Modeni.

Da bi postali učenici velikog Pavarottija, potrebno je da su mladi, da imaju lijep glas i muzikalnost, kao i prijatnu vanjštinu. Na pitanje vidi li on među mladima svog nasljednika, Pavarotti je rekao:"Mi smo divlji cvjetovi čiji je korijen iz planina i koji se razlikuju jedan od drugog. Zato niko od nas ne može nikog zamijeniti."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: