Muzika
0

Lordi inspirisani grupom KISS; popularni u SAD-u

Sarajevo-x.com
Finska "čudovišta" koja su prošle godine pobijedila na Eurosongu popularna su među mladima na istočnoj obali SAD-a, koji su im zahvalni jer su vratili rock'n'roll u Ameriku, izjavili su članovi benda u petak.

Pobjednici prošlogodišnjeg Eurosonga, grupa Lordi, prošlog mjeseca su odradili američku turneju svirajući dvaput na festivalu Bamboozle u New Yerseyu, a u SAD će se vratiti u julu i augustu i odsvirati još 16 koncerata od Seattlea do Indiane.

"Zanimljivo je kako nam se američka djeca zahvaljuju 'što smo vratili rock'n'roll u Ameriku', izjavio je Reutersu lider benda Mr. Lordi.

"Malo je to čudno jer smo mi inspirisani američkim rock bendovima."

Lordi, čiji se članovi nikad ne pojavljuju bez maski i kostima, izjavili su da su za inspiraciju za popularne kostime kao i tekstove i muziku zahvalni američkoj rock grupi KISS.

Skoro 100 miliona Evropljana gledalo je finske rockere prošle godine na Eurosongu u Atini kada su pobijedili s pjesmom "Hard Rock Hallelujah".

Mr. Lordi, čije je pravo ime Tomi Putaansuu, nada se da će se Lordi vratiti u studio iduće godine i snimiti njihov četvrti album.

Lordi su dosad prodali više od 300.000 primjeraka njihovog albuma "Arockalypse" koji uključuje i pjesmu "Hard Rock Hallelujah".