Heineken Music Stage
0

FOTO+VIDEO / Lollobrigida rasplesala Sarajlije, Laka otpjevao sve svoje pjesme

Video: Jasenko Korjenić
Foto: Adis Avdić
Posljednje noći ovogodišnjeg Heineken Music Stagea u Domu mladih nastupio je karizmatični Laka sa sestrom Mirelom i poznati hrvatski šljokičasti bend Lollobrigida. Bila je to MTV noć, odnosno noć dobitnika nagrade "Best Adria Act".

Originalni, provokativni i energični bend Lollobrigida napokon je nastupio u Sarajevu. Podsjećamo, oni su trebali održati u Sarajevu koncert u novembru, međutim njihov nastup je bio otkazan. Sinoć su prisutne u Domu mladih rasplesali i raspjevali, odnosno napravili pravu feštu.

Nakon energičnog hrvatskog benda na scenu je izašao Laka sa sestrom Mirelom. Poznati bh. pjevač je prvi put na koncertu otpjevao neke od pjesama sa svog novog albuma "Stvorenje", a zatim i sve pjesme sa svog prvog i drugog albuma.

U svom stilu se i povukao sa bine.

"Eto, nemam više pjesama", kazao je Laka.

Spomenimo i "mali" incident koji se dogodio sinoć u Domu mladih. Naime, Dino Šukalo (gitarista benda koji prati Laku i Mirelu) "kulturno" je zabranio našem kamermanu snimanje koncerta.

Najprije je pokazao srednji prst (što možete vidjeti u video reportaži), a zatim pozvao obezbjeđenje da izbaci snimatelja, jer je navodno bilo zabranjeno snimanje.

Međutim, taj navod niko od niko organizatora nije mogao potvrditi. Napominjemo, prethodnih noći, u okviru programa Heineken Music Stagea, portal Sarajevo-x.com je redovno objavljivao video reportaže sa zakazanih koncerata i nije bilo nikakvih problema.