Koncert u dvorani Borik
0

FOTO+VIDEO / Ljubitelji Crvene jabuke u Banjoj Luci imali večer za pamćenje

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Više hiljada ljudi je uživalo u utorak navečer u banjalučkoj dvorani Borik uz hitove grupe Crvena jabuka koja je, uz dugo najavljivani koncert, Dan zaljubljenih proslavila sa svojim publikom u gradu na Vrbasu.

Pred obožavateljima svih generacija, Žera i ekipa u Banjoj Luci su otpjevali gotovo sve hitove koji su dvoranu u pojedinim trenucima dovodili do usijanja.

"Dirlija", "Da mi je do nje", "Tuga ti i ja", "Ima nešto od srca do srca", "Tugo nesrećo", "Ostani", "Tamo gdje ljubav počinje" i "Nekako s proljeća", samo su neki od hitova koje je Crvena jabuka odsvirala.

Gosti na koncertu bili su pjevač banjalučke grupe Medeni mjesec Željko Karalić te glumac Enis Bešlagić, koji je sa Žerom otpjevao hit "Jazz ba", a zatim se i sam predstavio publici pjesmom "Iznad Tešnja zora sviće".

Zanimljivost vezana za koncert u Banjoj Luci je da je on počeo tačno na vrijeme, u 20 sati, pa se dvorana napunila tek desetak minuta nakon početka svirke.

Da su ljubitelji slavnog benda zadovoljni napustili koncert koji je trajao više od dva i po sata, potvrđuje to što su se Žera i ekipa dva puta vraćali na bis.