|

Ljubav pobijedila bol na humanitarnom koncertu Ariane Grande

Ljubav pobijedila bol na humanitarnom koncertu Ariane Grande
39
Klix.ba
5.6.2017. u 08:42
13
komentara
39

dijeljenja
1/14 Foto: EPA
2/14 Foto: EPA
3/14 Foto: EPA
4/14 Foto: EPA
5/14 Foto: EPA
6/14 Foto: EPA
7/14 Foto: EPA
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14
Humanitarni koncert američke pjevačice Ariane Grande pod nazivom "One Love Manchester" održan je sinoć u Manchesteru pred 50.000 fanova. Bila je to noć jedinstva u kojoj je ljubav pobijedila tugu nakon smrtonosnog napada izvršenog 22. maja u Manchester Areni tokom njenog koncerta.
Uprkos situaciji i problemima u vezi s terorizmom s kojim se suočava Velika Britanija, koncert se pretvorio u slavlje, a Grande je ponovo zapjevala u Manchesteru.

"Želim se zahvaliti svima što ste došli, što ste puni ljubavi, snažni i ujedinjeni. Volim vas sve, mislim da su ovakva ljubav i zajedništvo koje pokazujete lijek koji je potreban svijetu u ovom trenutku", izjavila je Grande.


Dvadesettrogodišnja pjevačica je pjevala uz kolegicu Miley Cyrus, a nastupili su još Katy Perry, Coldplay, Robbie Williams, Liam Gallagher, Justin Bieber i Black Eyed Peas.

Petnaestogodišnja Ciara Lynch iz Wigana je povrijeđena tokom napada u Manchester Areni, a rekla je da o tome nije razmišljala tokom koncerta održanog na terenu za kriket na Old Traffordu.

"Koncert je bio nevjerovatan, veoma emotivan. Kada je pjevala pjesmu 'One Last Time', zaplakala sam. Svi smo bili bliski, iako se nismo poznavali. Bilo je lijepo", rekla je Lynch.

Njena prijateljica, petnaestogodišnja Lauren Bromelow, rekla je da je publika bila poput porodice.

Uz fanove su pjevali i plesali policajci, medicinske ekipe i redari.

Grande je promijenila listu pjesama u posljednji trenutak, nakon razgovora s majkom ubijene petnaestogodišnjakinje Olivije Campbell-Hardy.

"Rekla mi je da bi Olivia željela čuti ove hitove. Mi smo imali drugačije planove, ali smo sve promijenili", kazala je Amerikanka.

Organizatori su saopćili da je prikupljeno blizu 2 miliona funti donacijama tokom noći, namijenjenih porodicama žrtava, tako da sada We Love Manchester fond ima više od 10 miliona funti.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...