Muzika
37

Ljetni klupski projekat iMTM-a: Singl "Ja bih preživio"

Klix.ba
Iz domaće produkcije iMTM Recordsa stigao je novi ljetni hit, main floor mix pjesme "Ja bih preživio", koji je uradio Benjamin Milić.

Benjamin Milić, čiji je ovo drugi oficijelni singl, je muzički producent Pro nivoa sarajevskog Instituta za muziku teatar i multimediju iMTM. Ovom prilikom iMTM Records u svojoj produkciji predstavljaju dvojac Nimsaj &Kirat koji već dugi niz godina djeluju na internacionalnoj elektronskoj muzičkoj sceni.

Pjesma je ljetni hit namjenjen DJ-ima, klubovima i različitim plesnim podijima. Projekat je inspirisan originalnom pjesmom Dine Dvornika “Ja bih preživio” objavljenom 1990. i predstavlja svojevrsni tribute navedenom umjetniku. Za dizajn covera odgovoran je Adnan Dervišević. Pjesma je miksana i masterizirana u iMTM Pro studiju Instituta za muziku teatar i multimediju.

Singl "Ja bih preživio" je moguće poslušati i besplatno skinuti na ovom linku.

iMTM je u potrazi za novim talentima a sve u cilju jačanja prvenstveno domaće I regionalne muzičke scene. Upis u sve škole Instituta iMTM je u toku, a svi zainteresirani više informacija mogu dobiti putem: [email protected], 062559862, www.mtm.ba.