"Šok i nevjerica"
17

Ljetna turneja Zabranjenog pušenja: Protutnjat ćemo bivšom Jugom i malo preskočiti granice

Klix.ba
Foto: Saša Midžor Sučić
Foto: Saša Midžor Sučić
Godinu u kojoj Zabranjeno pušenje slavi 35 godina profesionalnog rada obilježit će koncertna turneja u sklopu koje će ova legendarna grupa obići mnoge gradove bivše Jugoslavije, ali i regije i svijeta.

"Iako se vrijeme koleba, mi nepokolebljivo krećemo na veliku ljetnu turneju tokom koje ćemo protutnjati čitavom nekadašnjom Jugom, a malo ćemo i preskočiti granice. Dođite da uživate u hitovima koje volite i da uživo čujete pjesme s našeg novog albuma 'Šok i nevjerica', nećete se pokajati", najavljuje Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.

Legendarna grupa će 1. juna nastupiti u Senju, 8. juna u Trebinju, 15. juna u Grazu, 16. juna u Budvi, 21. juna u Strizivojni, 23. juna u Karlovcu, a 25. u Mariboru. U julu će ih imati priliku slušati fanovi iz Dubrovnika (5. juli), Velenja (19. juli), Bajine Bašte (20. juli), Sarajeva (26. juli) i Bosanke Krupe (27. juli). U augustu Zabranjeno pušenje nastupa u Zadru (2. august), Travniku (3. august), Krku (11. august) i Slatini (31. august).

Nakon koncerata u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji slijedi turneja u Kanadi koju će održati u oktobru. Po povratku u Hrvatsku članove Zabranjenog pušenja očekuje veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova.