Muzika
0

Lisa Marie Presley na suđenju bivšem suprugu

NINA
Lisa Marie Presley, pop zvijezda i bivša supruga Michaela Jacksona pozvana je da se pojavi pred sudom u sklopu istrage o zlostavljanju bolesnog djeteta.

Na taj se potez tužilaštvo odlučilo nakon što je Elvisova kći u jednom intervjuu izjavila kako su se "stvari su razvijale svojim tokom na koji ona nije mogla utjecati" tokom njezinog braka s Jacksonom.

Odbila je pojasniti što je time mislila reći, no kazala je kako se osjećala "nemoćnom na mnogo načina" dok su bili supružnici od 1994. do 1996.

45-godišnji Jackson je zamoljen da se i sam pojavi pred porotom kako bi čuli njegovu stranu priče. Pod istragom zbog zlostavljanja dječaka oboljelog od raka na svom Neverland imanju, Jackson će sigurno imati što za kazati, a porota će potom odlučiti da li će slučaj proslijediti na daljnje suđenje ili će odmah donijeti odluku.

Intervju Lise Marie Presley izazvao je veliku pažnju tužiteljstva.

Podsjetimo, tokom gostovanja u jednoj emisiji, Marie je izjavila kako se u braku s Kraljem Popa "osjećala nemoćno na mnogo načina, shvaćajući da je samo dio mašine, gledajući stvari koje su se oko nje događale, bez mogućnosti da na njih utječe."

"Zato sam i otišla," kazala je. "Ne pitajte me kakve stvari, jer neću na to odgovoriti. Neke stvari," dodala je.

Na pitanje što za Jacksona osjeća sad, Lisa Marie Presley je odgovorila: "To je bizarno, no ne osjećam ništa."