Muzika
0

Lisa Marie Presley ide stopama svog oca

Klix.ba
Ipak se pokazalo da <a href="http://lisamariepresley.com" target="_blank">Lisa Marie Presley</a> ide stopama svog oca nakon što je njen album <i>To Whom It May Concern</i> ušao u američke top ljestvice plasiravši e na peto mjesto.

Lisa, koja je jedino dijete Elvisa Presley, se sa svojim albumom plasirala na peto mjesto američke top ljestice sa 142 000 prodanih primjeraka u prvoj sedmici. 35-godišnja pjevačica i textopisac je dobila dobre kritike za album na kojem se nalaze pjesme čiji se textovi odnose na kralja rock and rolla koji je umro prije 25 godina. 'Someone turned the lights out there in Memphis / That's where my family's buried and gone / Last time I was there I noticed a space left / Next to them there in Memphis in the damn back lawn.' - pjeva Lisa u pjesmi Lights Out.

Lisa Marie je imala samo devet godina kada joj je umro otac u augustu 1997. godine. Odgojila ju je njena majka i Elvisova supruga, glumica Priscilla Presley. Bila je udana za Michaela Jacksona i Nicolasa Cagea. Također ima dvoje djece sa svojim prvim mužem, muzičarem Dannyem Keoughom.

Na pisanje pjesama za album To Whom It May Concern Lisa je potrošila četiri godine svog života. Producent albuma Eric Rosse kaže da ovaj album nije pokušaj osvajanja statusa pop zvijezde. "Mislim da je onaj album izjava o njenom identitetu, na literarni i na muzički način.", kaže Eric. "Ona je već zvijezda, ali želi da je ljudi vide i kao umjetnika, a ne samo kao kćer Elvisa Presleya."