{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Lino-Fest" nagrađen u Kikindi

S
27.9.2011. u 13:10
0
0
"Lino-Fest" nagrađen u Kikindi
0
"Lino-Fest" nagrađen u Kikindi
Marijo Pejić
Međunarodni muzički festival za djecu pod nazivom "Ta se pesma ljubav zove" održan je 23. i 24. septembra u srbijanskom gradu Kikindi u organizaciji hora "Čuperak".
Festival je takmičarskog karaktera, a učesnici su bili najznačajniji autori muzike i pjesnici za djecu te talentirani mališani s prostora bivše Jugoslavije.

Kao predstavnici Međunarodnog festivala dječije pjesme "Lino-Fest", koji već devet godina u organizaciji Udruženja "Libertas" egzistira u Sarajevu. U Kikindi je nastupila i djevojčica Marina Petković iz Teslića s pjesmom "Mali Ćiro". Inače, ta pjesma je osvojila nagradu publike na ovogodišnjem "Lino-Festu".

Direkcija festivala "Ta se pjesma ljubav zove" je dodijelila nekoliko nagrada gostima iz Sarajeva. Tako su hrvatski kompozitor Rajko Dujmić i autor "Lino-Festa" Marijo Pejić iz Sarajeva dobili specijalnu nagradu intenziviranje međunarodne kulturne saradnje u oblasti dječje muzike.

Na festivalu u Kikindi su nagrade dobili i istaknuti stvgaraoci za djecu Minja Subota, Jovan Joca Adamov, Radoslav Graić i Ferenc Kovač.

"Muzički eksperti i pedagozi iz regije, koji su bili prisutni u Kikindi, jedinstveni su u mišljenju da je sarajevski "Lino-Fest" jedna od najkvalitetnijih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog edukativno-zabavnog karaktera, ističući potrebu produciranja većeg broja takvih dječjih programa, radi zaštite djece od pritiska sveprisutnog muzičkog kiča i šunda", kazao je prof. Marijo Pejić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: