Dirljiva poruka
30

Linkin Park odao počast Chesteru Benningtonu povodom godišnjice njegove smrti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarna rock grupa Linkin Park odala je počast Chesteru Benningtonu povodom godišnjice njegove smrti, napomenuvši u dirljivoj poruci da je ostavio neizbrisiv trag u njihovim srcima.

Pet preostalih članova benda - Mike Shinoda, Joe Hahn, Dave Farrell, Rob Bourdon i Brad Delson - objavili su poruku na društvenim mrežama kako bi obilježili godišnjicu smrti svog "brata", dugogodišnjeg frontmena benda Linkin Park.

"Prošla je godina otkako si otišao, što je dovelo do nadrealne rotacije u našim životima u smislu žalosti i tuge. A ipak osjećamo kao da si blizu, okružujući nas sjetom i svjetlošću. Tvoj duhovni stil ostavio je neizbrisiv trag na našim srcima - na naše šale, našu radost i naše osjećaje", napisao je bend na Twitteru.

Basist benda Dave Phoenix Farrell također je odao počast Benningtonu na svom Instagram nalogu.

"Postoji toliko toga što osjećam i što bih mogao i želio reći, ali ne znam kako da kažem... Jedna stvar koju sigurno znam je da si voljen", napisao je Farrell.

Podsjećamo, frontmen američkog rock-sastava Linkin Park Chester Bennington pronađen je mrtav u privatnoj rezidenciji u Los Angelesu 20. jula 2017. godine.

Počinio je sa samoubistvo na rođendan njegovog bliskog prijatelja Chrisa Cornella, koji je počinio samoubistvo samo dva mjeseca prije.