27. oktobra
42

Linkin Park objavio novi video, održat će i koncert u čast Chestera Benningtona

Klix.ba
Nakon smrti pjevača grupe Linkin Park Chestera Benningtona u julu ove godine, bend će se okupiti 27. oktobra kako bi održao jednonoćni koncert, a svi prihodi otići će u fond "One More Light" koji je osnovan u Benningtonovu čast.

U sklopu najave koncerta Linkin Park je objavio video za "One More Light", jedan od posljednjih albuma istog naziva. Video je režirao član benda Joe Hahn, a radi se o emotivnoj kompilaciji koja sadrži scene s Benningtonovih nastupa u kojima su fanovi uživali, kao i zanimljive inserte koji su snimani mimo scene tokom svih godina postojanja benda.

"Bilo je vrlo emotivno raditi na ovome, a posebno gledati sve nastupe. Radeći ovo, suočili smo se s nekim od naših najvećih strahova, ali smo i donijeli svjetlo ljudima kojima je potrebno", rekao je Hahn.

Na kraju videosnimka može se pročitati poruka: "Chester, u našim srcima si upalio plamen strasti, smijeha i hrabrosti. Nedostaješ nam, brate. Joe, Mike, Brad, Dave i Rob".

Karte za ovu jednonoćni performans kojem će prisustvovati i drugi bendovi i umjetnici naći će se u prodaji od 19. septembra.