Oproštaj od pjevača
36

Linkin Park objavio emotivno pismo posvećeno Chesteru: Naša srca su slomljena

Klix.ba
Članovi grupe Linkin Park objavili su emotivno i tužno pismo posvećenu njihovom pjevaču Chesteru Benningtonu koji je izvršio samoubistvo vješanjem 20. jula.

U pismu govore kako su njihova srca slomljena, a da se u njima smjenjuju valovi tuge i poricanja pokušavajući shvatiti šta se dogodilo.

"Dodirnuo si jako mnogo života, možda i više nego što si bio svjestan. Tokom proteklih dana primili smo ogromnu podršku i ljubav javno i privatno iz cijelog svijeta. Talinda i porodica to cijene i žele da cijeli svijet zna da si bio najbolji suprug, sin i otac. Porodica više nikada neće biti potpuna bez tebe", navode njegovi drugovi.

Ističu kako su njegovo uzbuđenje i strast bili zarazni, te da njegovo odsustvo ostavlja rupu koja ne može biti popunjena jer žestoki, zabavni, ambiciozni, kreativni, ljubazni i velikodušni glas nedostaje u prostoriji.

"Pokušavamo podsjetiti se da su demoni koju su nam te oduzeli bili uvijek dio dogovora. Nakon svega, način na koji si pjevao o tim demonima je učinio to da se svi zaljube u tebe. Bez imalo straha si ih izložio i radeći to spojio sve nas i naučio nas da bude humaniji. Imao si najveće srce", kažu u pismu.

Na kraju poručuju kako ne znaju kuda ih vodi budućnost bez njega, ali da su svi bolji ljudi zahvaljujući njemu.

"Hvala ti na tom daru. Volimo te i nedostaješ nam mnogo. Do ponovnog viđenja", zaključuju u pismu.

Bend je pokrenuo i web stranicu posvećenu Chesteru na kojoj se, između ostalog, mogu naći informacije o pomoći osobama koje su suicidalne ili pate od depresije.

Iza Chestera je ostala supruga Talinda i šestero djece.