Muzika
0

Linkin Park na prvom mjestu Billboarda

Klix.ba
Novi album <b><a href="http://www.linkinpark.com" target="_blank">Linkin Parka</a></b> se u prvoj sedmici nakon puštanja u prodaju katapultirao na prvo mjesto <i>Billboardove 200</i> top liste.

Meteora se u prvoj sedmici u trgovinama prodala u više od 810 000 kopija, kako govore industrijske brojke SoundScana objavljene prošle srijede. Njihov prvi album Hybrid Theory je bio najprodavaniji album 2001. godine sa 4,8 miliona prodanih kopija – ali je bilo potrebno više od 12 sedmica da bi se ta titula postigla.

Na drugom mjestu prodatih albuma se ove sedmice nalazi One Heart, novi album Celine Dion, sa oko 432 000 prodanih primjeraka u prvoj sedmici. Ovaj album je skupina pjesama izvedenih tokom njenog trogodišnjeg angažmana u Caesar's Palaceu u Las Vegasu.

Na trećem mjestu je također novija stvar – kompilacija pjesama od izvođača kao što su Jennifer Lopez, B2K, Nelly, Jay Z i Justina Timberlakea pod nazivom Now That's What I Call Music! 12 - prodana u 256 000 primjeraka.

Prvi na top listi je prošle sedmice bio rapper 50 Cent sa debi albumom Get Rich Or Die Tryin', koji je sada pao na četvrto mjesto – što je najniža pozicija ovog albuma od 6. februara kada je pušten u prodaju. Međutim, ovaj album je u ta dva mjeseca prodan u 3,7 miliona primjeraka.