Muzika
0

Lil' Kim na sudu

NINA
Poznata pjvačica Lil' Kim, pravim imenom Kimberly Jones, u srijedu se predala saveznim vlastima u New Yorku gdje je protiv nje podignuta optužnica za davanje lažnog iskaza.

Lil' Kim, 28-godišnja američka pjevačica pred sudom bi se trebala pojaviti tokom današnjeg dana kada će joj biti pročitana optužnica.

Prema onome što saznaju mediji, optužnica sadrži više tačaka u kojima se pjevačica tereti da je lagala istražnom sudu te da je davala lažne iskaze kojima je ometala izvršavanje pravde.

Zajedno s Lil' Kim optuženi su i njezin menadžer Damion Butler, tjelohranitelj Suif Jackson te prijateljica Monique Dopwell.

Optužba protiv Lil' Kim odnosi se na pucnjavu do koje je došlo ispred radio stanice WQHT prije gotovo tri godine, a u koju su bili umiješani članovi njene pratnje.

Pucnjava se dogodila u trenutku kada se Lil' Kim s pratnjom na izlasku iz stanice susrela s rivalima Capone-N-Noreaga, a u obračunu je jedna osoba ranjena.

Tokom istrage tog incidenta, kako tvrdi policija, pjevačica je u nekoliko navrata davala lažne iskaze koji su policiji ometali rad.

Lil' Kim je navodno odbila otkriti identitete osoba koji su bili u njenoj pratnji, a nakon toga je u istrazi više puta lagala.

U slučaju da bude proglašena krivom, poznata američka pjevačica bi mogla dobiti kaznu u trajanju i do 30 godina.