Adnan Šaran o jubileju Skroza
0

'Lijep je osjećaj biti pionir u nečemu'

Sarajevo-x.com
Sarajevski bend Skroz 21. marta u Domu mladih proslavit će deset godina profesionalnog rada. Grupu čine Adnan Šaran, Dejan Ostojić, Esad Bratović, Nedžad Mulaomerović, Elvir Salčinović i Nino Škiljić, a prvi zvanični singl 'Sve sam jači' objavljen 1999. godine, zabilježio je neočekivan uspjeh, te je svakako bio vjetar u leđa za mladi rock'n'roll bend.

'Savršeni organizam' naziv je drugog studijskog albuma grupe Skroz koji je objavila izdavačka kuća 'Menart' 2004. Godine. Prvi singl sa tog albuma bila je pjesma 'Super žena' koja je potkovana odličnim video spotom u režiji Enesa Zlatara doživjela veliki uspjeh. Pjesma 'Srušio sam stan' biva drugi singl izdvojen sa 'Savršenog organizma' te svojom energičnošću i pjevljivim refrenom postaje omiljena kod publike.

Album 'Regija' je treći po redu studijski album grupe Skroz i objavljen je u avgustu 2008. godine. Prvi radijski singl sa 'Regije' je pjesma 'Mrav i cvrčak', a prvi video broj je režirao Faruk Šabanović za pjesmu 'Mozak radi vazda'.

Pjevač grupe Adnan Šaran u kratkom razgovoru za Sarajevo-x.com govori o vremenu kada je bend nastao i tadašnjim planovima.

"U samim počecima nismo razmišljali o tome koliko ćemo trajati, jedini cilj nam je bio da pokušamo popraviti stvari, a pionirski posao je svi znamo težak, jer svi smo barem jednom u životu bili pioniri u nečemu. Kako god, osjećaj je lijep", kazao je Šaran.

Očekuje da će na koncertu biti raja koja su tokom ovih deset godina bila uz grupu, uz poruku da će atmosfera na koncertu biti 'odlična, netom uvezena sa Marsa'.