{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Letu Štuke u Zadru i Rijeci

S
Sarajevo-x.com
12.1.2009. u 10:28
0
5
Letu Štuke u Zadru i Rijeci
0
Letu Štuke u Zadru i Rijeci
Popularni sarajevski bend Letu Štuke krajem mjeseca janura nastupa u dva hrvatska grada, Zadru i Rijeci.
Pred zadarskom publikom Letu štuke će nastupiti 30.01, u Maya pubu, dok u subotu 31.01. nastupaju u poznatom riječkom klubu Stereo dvorana, stoji u saopćenju za javnost agencije ArtZone.

Sarajevska grupa „Letu štuke“ nastala je još davne 1986. godine kada su je oformila četiri sarajevska srednjoškolca. Pod utjecajem punka i novog vala članovi grupe priključuju se tzv. post novovalnom pokretu stvarajući distancu prema tadašnjoj čuvenoj sarajevskoj pop školi.

S početkom rata članovi benda raselili su se na sve strane svijeta, dok se Dino Šaran nakon kratkog boravka u Zagrebu vraća u Sarajevo gdje uz pisanje pjesama za hrvatske muzičare ponovno počinje ozbiljno razmišljati o reaktiviranju benda.

Uz njegovu upornost, te uz podršku aranžera, producenta i perkusionista Đanija Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz gdje postaje nezamjenjivim članom Rundek Cargo orkestara grupa nastavlja tamo gdje je stala 1986. godine.

Uz Đanijevu produkciju, koja se mnogo više temelji na njegovu pariškom backgroundu nego na tradiciji sarajevske pop škole, Dino je dobio napokon priliku pokazati sve što može. U februaru 2005. grupa „Letu Štuke“, u nešto izmjenjenom sastavu, ponovno ulazi u studio i napokon, nakon 17 godina išcekivanja pocinju sa snimanjem svog prvog studijskog albuma, koji naišao na izuzetan prijem kako kod publike unutar BIH tako i u cijeloj regiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: