Poslušajte i uživajte
16

Letu štuke predstavile novi spot za pjesmu "Žad"

L. K.
Nakon singlova "Bože zdravlja", "Supermarket", "Zemlja gori" u saradnji s Dubioza kolektivom, velika sarajevska grupa Letu štuke predstavlja šesti singl s aktuelnog albuma - pjesmu pod nazivom "Žad".

Frontmen Štuka, Dino Šaran, kratko je objasnio kako je nastao spot.

"Autorica videa je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“, kazao je Šaran.

Forca je objasnila kako je ovaj muzički video njeno izražajno sredstvo i komunikacijski kanal: "Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam“.

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma "Topla voda“. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album su objeručke prihvatili i pohvalili kako kritika-tako i publika.