Velika imena
382

Letu štuke najavljuju goste za svoj veliki koncert u Sarajevu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bliži se datum velikog koncerta grupe Letu štuke u Sarajevu kojim će koncertno promovirati svoj aktuelni album Topla voda. Tom će prilikom pozornicu s njima dijeliti vrhunski muzičari i prije svega prijatelji Dubioza kolektiv, grupa Skroz i Branislav Trifunović.

"Drago mi je objaviti da ćemo i u Sarajevu imati goste i to drage nam kolege s kojima smo i privatno vezani. Uz grupu Skroz pridružit će nam se i članovi Dubioza kolektiv s kojima imamo snimljeni zajednički singl na aktuelnom albumu, pjesmu 'Zemlja gori', a svoj dolazak potvrdio nam je i Bane Trifunović nakon što nam je gostovao i u Beogradu", izjavio je Dino Šaran, lider grupe.

On dodaje da je uvijek veliki izazov nastupati pred domaćom publikom, ali i zadovoljstvo. Šaran dodaje da dosta dugo grupa nije imala solistički koncert u Sarajevu tako da je bend svjež, nestrpljiv i željan ovog koncerta.

Nakon zagrebačke, ljubljanske i beogradske promocije kultna sarajevska grupa 26. aprila službeno će sarajevskoj publici predstaviti svoj četvrti studijski album koji je svjetlo dana ugledao krajem 2018. godine a s kojeg su radijski eter već prodrmali singlovi "Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice" i "Zemlja gori".

Mnogobrojni fanovi s oduševljenjem i ovacijama su popratili dosadašnje tri službene koncertne promocije u regiji i time dokazali kako su Letu štuke i nakon 13 godina od izlaska prvog studijskog albuma još uvijek aktuelni i svježi i dalje izazivajući veliku pažnju kako publike tako i kritike.

Izniman muzički repertoar nošen bezvremenskim naslovima poput "Mjesto za dvoje", "Minimalizam", "Sunce" i "Tesla" argument su više da se ova koncertna poslastica ne propusti, a ne sumnjamo da će kultni prostor Doma mladih, kao što su Tvornica, Orto bar i Dom omladine, biti ispunjen odličnom atmosferom, energijom i emocijama.

Ovih dana, prije samog sarajevskog koncerta, očekuje se i premijera video broja za peti singl "Topla voda" s istoimenog albuma koji je snimljen u Zagrebu pod redateljskom palicom iskusnog znalca Radimira Jovanova Gonza.

Kako nam i sam Dino Šaran potvrđuje, album među devet pjesama skriva još neke singlove, a prema komentarima fanova na društvenim mrežama za očekivati je da će sami album iznjedriti još pokoji singl.

Early bird ulaznice za koncert će se po promotivnoj cijeni moći kupiti do 7. aprila, a od ponedjeljka 08. aprila cijena ulaznica će biti 15KM.