|

Letu Štuke 20. novembra u Mostaru

Letu Štuke 20. novembra u Mostaru
0
S
Sarajevo-x.com
17.11.2008. u 11:15
3
komentara
0

dijeljenja
Letu Štuke 20. novembra u Mostaru
20.11. mostarska publika imaće mogućnost da uživa u koncertu sarajevskog rock benda "Letu Štuke", koji će se održati u diskoteci OXYGEN TC Biosphera.
Sarajevski band predvođen karizmatičnim Dinom Šaranom je trenutno jedan od najperspektivnijih na domaćoj estradnoj sceni

Sarajevska grupa "Letu štuke" nastala je još davne 1986. godine kada su je oformila četiri sarajevska srednjoškolca. Pod utjecajem punka i novog vala članovi grupe priključuju se post novovalnom pokretu stvarajući distancu prema tadašnjoj čuvenoj sarajevskoj pop školi.

S početkom rata članovi benda raselili su se na sve strane svijeta, dok se Dino Šaran nakon kratkog boravka u Zagrebu vraća u Sarajevo gdje uz pisanje pjesama za hrvatske muzičare ponovno počinje ozbiljno razmišljati o reaktiviranju benda.
Uz njegovu upornost, te uz veliku podršku aranžera, producenta i perkusionista Djani Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz gdje postaje nezamjenjivim članom Rundek Cargo orkestara, grupa nastavlja tamo gdje je stala 1986. godine.
Uz Djanijevu produkciju, koja se mnogo više temelji na njegovu pariškom backgroundu nego na tradiciji sarajevske po škole, Dino je dobio napokon priliku pokazati sve što može.

U februaru 2005. grupa „Letu Štuke“, u nešto izmjenjenom sastavu, ponovno ulazi u studio i napokon, nakon 17 godina išcekivanja počinju sa snimanjem svog prvog studijskog albuma, koji naišao na izuzetan prijem kako kod publike unutar BIH tako i u cijelom regionu, puneći klubove i koncertne dvorane gdje god da se pojave.

Svojim drugim albumom Letu Štuke potvrdile su položaj jedne od vodečih rock grupa u regionu, a njihov drugi album, skupa sa reizdanjem prvog albuma izlazi i na tržištu Srbije i Crne Gore .
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...