Muzika
0

Let me entertain you: Robbie Williams 17. juna na beogradskom Ušću

Klix.ba
Svjetska pop megazvijezda Robbie Williams nastupit će u srijedu, 17. juna na beogradskom Ušću u sklopu svoje velike "Let Me Entertain You" turneje.

Službeni kapacitet koncerta na Ušću je 30.000, a organizatori navode kako je već polovina karata rasprodata.

"Pakao je nestao, raj je stigao i ja krećem na turneju", riječi su kojima je Robbie najavio svjetsku turneju i otvorio je rasprodanim koncertima u Madridu, Barceloni i Parizu.

Jedinstveni i karizmatični Robert Peter "Robbie" Williams jedna je najpopularnijih globalnih pop zvijezda posljednih 20 godina i jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena s 11 albuma prodanih u preko 77 miliona primjeraka.

Sa svega 16 godina počeo je karijeru kao član benda Take That, a polovicom devedesetih odlučuje lansirati solo karijeru, što se pokazalo kao jedna od najboljih odluka u muzičkoj industriji.

Njegovi albumi su redom osvajali prva mjesta na britanskim i svjetskim top listama, uz hitove kao što su "Feel", "Supreme", "Rock DJ", "Come Undone", "Rudebox", "Millenium", "Kids", "Angels" i brojne druge.

Do sada je osvojio nevjerojatnih, rekordnih 17 BRIT nagrada. Williams je 2006. godine ušao i u Guinessovu knjigu rekorda s 1,6 miliona prodanih ulaznica u jednom danu. Robbie već bilježi veliki uspjeh i nove rekorde s aktualnom svjetskom turnejom "Let Me Entertain You" u sklopu koje je lično inzistirao da obuhvati i gradove u kojima do sada još nije nastupao.

Britanske dnevne novine The Guardian ove godine dale su i najbolji opis njegove spektakularne turneje: "Ako neko ove godine pruža više zabave od Robbija Williamsa i spremnost da se na koncertu preda publici do kraja, voljeli bismo to vidjeti."

Nastup na beogradskom Ušću jedini je koncert "Let Me Entertain You" turneje u našoj regiji. Još su živa sjećanja na spektakl koji je Robbie priredio 2013. na stadionu Maksimir na koji su se slili fanovi iz cijele regije. Stoga se s pravom na Ušću očekuje dolazak velikog broja Robbijevih obožavatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, navode organizatori.