Baščaršijske noći
75

Let 3, Bad Copy i Činčila održali fenomenalne performanse u Sarajevu

L. R.
Let 3 (Foto: T. S./Klix.ba)
Let 3 (Foto: T. S./Klix.ba)
Bendovi Let 3, Bad Copy i Činčila večeras su u Sarajevu u sklopu festivala Baščaršijske noći održali fenomenalne performanse pred mnogobrojnom publikom.

Atmosferu prve večeri ovogodišnjeg, 27. izdanja festivala Baščaršijske noći zagrijali su sarajevski bend Činčila i beogradski trio Bad Copy.

Potom je uslijedio nastup regionalnih zvijezda - benda Let 3, koji su sarajevskoj publici odsvirali neke od svojih najvećih hitova kao što su "Profesor Jakov", "Dijete u vremenu", ali i legendarnu "Mamu ŠČ!", za koju je čula cijela Evropa.

Naime, 27. izdanje ovog ljetnog Festivala ugostit će mnoštvo vrhunskih domaćih i stranih autora i umjetnika, a već sutra na Metalcu nastupaju sarajevski bendovi Srklet i Sunday Stories te legendarni Darko Rundek & Ekipa. Pored toga, najavljeni su koncerti Dade Topića i Hanke Paldum.

Festival Baščaršijske noći već 27 godina nastoji da u programe unesu dašak istoka i zapada, savremenog i tradicionalnog, a to se ogleda u raznovrsnom programu u kojem široka i raznolika pa čak i ona najzahtjevnija publika može pronaći nešto interesantno za sebe.