Muzika
0

Lepa Brena održala koncert u Tuzli

Klix.ba
Poslije koncerta u Brčkom, Lepa Brena je u subotu na stadionu "Tušanj" u Tuzli održala svoj drugi koncert nakon dugogodišnjeg izbivanja iz svijeta šou biznisa, prenose Nezavisne novine.

Dugo najavljivanom muzičkom spektaklu prisustvovalo je oko 9.000 Breninih fanova, među kojima je bilo najviše onih koji nisu ni bili rođeni kada je ova pjevačica počinjala svoju bitku za mjesto na estradi ex Jugoslavije.

Međutim, svi su pjevali hitove "Hej, Šeki", "Hajde da se volimo", "Bato, Bato", "Luda za tobom" i druge koji su nekada Brenu proslavili kao nacionalnu zvijezdu Jugoslavije.

Ni kiša koja je na samom početku koncerta počela padati nije otjerala njene obožavatelje, nakon čega je Brena sišla sa bine i popela se na kran, odakle je, po pljusku, dopirala pjesma. Ipak, iako su organizatori dobili dozvolu da koncert može trajati do ponoći, kiša je za sat vremena skratila Brenin nastup na "Tušnju", koji je završio spektakularnim vatrometom.

Kao specijalni gost na Breninom koncertu nastupio je Kemal Monteno s nekoliko pjesama, uz posebno odavanje počasti Davorinu Popoviću, a tuzlanska publika je mogla vidjeti i veoma dobar nastup šest finalista na takmičenju za nove zvijezde "Grand produkcije".

Iako je najava održavanja Breninog koncerta u Tuzli izazvala negodovanje manjeg broja udruženja i građana, s obrazloženjem da je zbog svoje političke prošlosti nepodobna, Husein Kurtagić, predsjednik Udruženja estradnih umjetnika BiH, Lepu Brenu je na koncertu na "Tušnju" proglasio počasnim članom ovog udruženja, što je 9.000 prisutnih oduševljeno prihvatilo i nagradilo aplauzom, prenose Nezavisne novine.