Čeka nas spektakl
389

Legendarni David Coverdale koncertom u Sarajevu zatvara poglavlje s Whitesnakeom u Evropi

I. B.
David Coverdale je legendarni frontmen grupe (Foto: Instagram) (Foto: I. Š./Klix.ba)
David Coverdale je legendarni frontmen grupe (Foto: Instagram)
Legendarni engleski bend Whitesnake narednog će mjeseca održati koncert u Sarajevu, što je bila izričita želja njihovog frontmena Davida Coverdalea koji se ovom turnejom ujedno oprašta od ovog sastava.

U Sarajevu je danas održana zvanična konferencija za medije povodom koncerta koji je zakazan za 19. juli u dvorani Mirza Delibašić“u Skenderiji.

Organizatori su poručili da je sve spremno za najveći rock spektakl godine, i da će publika koja bude prisustvovala koncertu imati priliku da po posljednji put sluša legendarnog David Coverdalea.

"Čast i zadovoljstvo nam je da smo dio ovog historijskog momenta za Sarajevo, koje se već dvadeset i pet godina redovno zaobilazi u rasporedima velikih svjetskih imena. Ovo nije samo važan momenat za kulturu grada, već i za promociju turizma o domaćih potencijala“, istakla je Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

Oglasio se i Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon u čijj će se organizaciji održati koncert, a istaknuvši po čemu će on biti simboličan.

Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon (Foto: I. Š./Klix.ba)
Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon (Foto: I. Š./Klix.ba)

"Koncert u Sarajevu će biti posljednji evropski nastup David Coverdalea sa bendom Whitesnake, i to je velika simbolika. Želimo da konačno razbijemo skepticizam koji vlada proteklih decenija zbog čega Sarajevo nije na mapi velikih izvođača. Ovo je samo početak te promjene i pokušat ćemo naredne godine da napravimo još veće spektakle, jer kao što znate nakon Whitesnakea dolazi Sting", naglasio je Milošeski.

Kao specijalni gost na koncertu benda Whitesnake u Sarajevu će nastupiti vrhunski rock sastav The Dead Dasies, koji predvodi legendarni Glenn Hughes, koji će na turneju nastupati isključivo na koncertima u Sarajevu i Beogradu.

Boban Milošeski i Jadranka Janković (Foto: I. Š./Klix.ba)
Boban Milošeski i Jadranka Janković (Foto: I. Š./Klix.ba)

"Publika će imati priliku na oproštajnoj turneji poslušati najveće hitove Whitesnakea ali i novi album The Dead Daisiesa, što će vjerujem biti veliki spektakl, obzirom da će u jednom momentu Glenn Hughes i David Coverdale otpjevati nekoliko pjesama zajedno", rekla je Jadranka Janković, najpoznatija rock novinarka na Balkanu.

Ulaznice za koncert benda Whitesnake su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim biletarnicama širom Bosne i Hercegovine.