Muzika
0

Legendarni Bob Dylan održao koncert u Varaždinu

FENA
Legenda svjetskoga rock and rolla Bob Dylan nastupio je sinoć pred brojnom i oduševljenom publikom na stadionu NK Varteks u Varaždinu u sklopu Radar festivala.

Hladno i kišno vrijeme nije obeshrabrilo oko 15 tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine da u petak "potegnu" do Varaždina, na Radar festival.

Dylanu je ovo bio premijerni nastup u Hrvatskoj, a za Varaždin možda i najveći trenutak u rock-povijesti kada je oko 21,30 sati Dylan izašao na pozornicu.

U pratnji petoročlanoga banda: Tony Garnier (bass), George Recile (bubnjevi), Stu Kimball (ritam gitara), Danny Freeman (gitara) i Donnie Heron (violina, bendžo, mandolina), Dylan je otpjevao pjesme većinom novijega datuma, i to u sklopu predstavljanja najnovijeg albuma. No, na repertoaru se našli i svevremenski hitovi, a dvosatni koncert završio je pjesmom "Like A Rolling Stone".

Prije Dylana, varaždinsku publiku "zagrijali" su i nastupi vinkovačkih "Majki", "slovenskog Dylana" Vlade Kreslina, legende hrvatskoga rocka Drage Mlinareca te velških rockera "Manic Street Preachers" koji su na kraju svoga prvog nastupa u Hrvatskoj poručili - Hrvatska je prekrasna zemlja i vidimo se dogodine.

Dylan je Varaždin posjetio u sklopu "The Never-Ending" turneje koja traje od kraja 80-tih, a koncert u "baroknom gradu" jedini je njegov ovogodišnji koncert u ovom dijelu Europe.

Bob Dylan (pravim imenom Robert Allen Zimmerman) (1941.), američki je pjevač, skladatelj i pjesnik, a prema mnogima jedan od najvećih glazbenika svih vremena koji je promijenio kulturu druge polovine 20. stoljeća.

Često je kroz pjesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi njegova vremena, govorio o problemima religije i vjere općenito, te pjevao o ljubavi.

Dylanove diskografija je iznimna - 46 albuma, 83 kompilacije i 17 DVD izdanja.