"Voyage"
87

Legendarna ABBA je nakon 40 godina objavila novi album, poslušajte kako zvuči

L. K.
Legendarna grupa ABBA je krajem ove sedmice predstavila album "Voyage", koji stiže gotovo četiri decenije nakon što su se članovi grupe odlučili razići.
ABBA je posljednji album "The Visitors" objavila 1982., a iste godine su najavili kako se razilaze. Njihove obožavatelje obradovala je informacija da su se gotovo 40 godina kasnije odlučili ponovo okupiti kako bi objavili "Voyage".

No pored novih pjesama, legendarni bend održat će i digitalni koncert u maju 2022. godine. Uz novih deset pjesama predstavit će i digitalne avatare "ABBAtari".

Ideja koncerta jeste da uz pomoć posebne tehnologije prikaže članove benda onako kako su izgledali 1979. godine. U sklopu ovog nastupa izvest će i nekoliko starih hitova.

No iako je bend najavio turneju i predstavio novi album, naglasili su kako će ovo biti njihovo posljednje okupljanje. Ovaj drugi raskid je drugačiji od onog koji je grupa imala 1982. godine. Prvi je uslijedio usred razvoda u cijeloj grupi te je ovaj drugi više prijateljski, ali ipak konačan.