Festival u Bijeljini
0

FOTO / Ledeno pivo za vreli juli - BH Beer Best Fest

Sarajevo-x.com
U Bijeljini se od 1. do 3. jula drugi put održava muzičko-pivski festival <a href="http://www.beerfestbih.com/">BH Beer Fest</a>, već prepoznatljiv po opuštenoj atmosferi, odličnoj muzici, dobrom provodu i hladnom pivu. Festival je za veoma kratko vrijeme postao zaštitni znak Bijeljine.

BH Beer Fest je prvi festival piva u Bosni i Hercegovini koji svojim postojanjem, vrhunskom produkcijom i organizacijom doprinosi približavanju evropskih i svjetskih kulturnih dešavanja građanima Bijeljine i Bosne i Hercegovine.

Protekle, 2010. godine glavna bina (main stage) na festivalu bila je jedna od najvećih ikada postavljenih u BiH (u frontu širine 36 m, visine 12 m) sa vrhunskim ozvučenjem, rasvjetom i velikim LED ekranom od 40 metara kvadratnih. Nastupali su Van Gogh, Edo Maajka, Rambo Amadeus, Night Shift, S.A.R.S. i mnogi drugi. Pored te bine u krugu festivalskog prostora nalazila se i druga, manja bina (DJ stage), za ljubitelje elektronske muzike. Ugostila je poznate DJ-e iz regiona kao što su: Marko Nastić, SevdahBABY, DeeFace, Anđelo Jozić, Tobama (UK), Alex Monster (GER), Flip, Felony Flats i drugi.

Ove godine nas očekuje program od preko 25 izvođača, još bolja produkcija, hladnije pivo i veća posjeta. I što je kod nas danas rijetkost, ulaz je besplatan, a pivo jeftino.