Muzika
0

Led Zepelin odgodili povratnički koncert zbog ozljede Jimmyja Pagea

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nestrpljivo očekivani povratnički koncert Led Zeppelina u Londonu odgođen je za dvije sedmice jer je gitarista Jimmy Page slomio prst.

Prvobitno zakazan za 26. novembar, koncert posvećen pokojnom utemeljitelju Atlantic Recordsa Ahmetu Ertegunu održat će se 10. decembra, javio je BBC. Page je izjavio da je "razočaran" odgodom, ali da će "omogućiti da moja ozljeda najbolje iscjeli".

Sve ulaznice prodate za prvobitno zakazani koncert važit će i za novi datum. Vlasnici ulaznica koji nisu u stanju da prisustvuju ponovo zakazanom koncertu mogu se prijaviti do 4. novembra u 12 sati kako bi zatražili povrat novca. Page se povrijedio prošlog vikenda i poručeno mu je da ne može svirati gitaru tri sedmice.

Portparol banda je izjavio kako članovi nisu objavili koji je prst povrijeđen niti kako je došlo do loma.

U saopćenju koje je objavio band, navode se riječi specijaliste da će "uz odgovarajući odmor i tretman" on biti spreman da nastavi s probama oko 23. novembra.

"Led Zeppelin su uvijek postavljali visoke standarde", nastavio je Page.

On je kazao da će odgoda omogućiti reformiranoj grupi "da nastupi na nivou na koji se navikao i band i njegovi fanovi". Page, pjevač Robert Plant i basista John Paul Jones nisu zajedno nastupali od 1988. Pete Townshend, Bill Wyman, Paolo Nutini i Foreigner također će nastupiti na koncertu u londonskoj O2 areni. Više od milion ljubitelja muzike prijavilo se za 20.000 raspoložovih ulaznica, čija je cijena 15 funti i koje su raspodijeljene lutrijom.

Prihod od koncerta će biti namijenjen stipendijama koje nose Ertegunovo ime u Britaniji, Sjedinjenim Državama i u zemlji njegovog rođenja, Turskoj.