Muzika
154

Latif Moćević predstavio svoje "Skice za pjesmu o tebi"

Klix.ba
Nakon što je kao najavu albuma izdao spot za pjesmu "Dobro", sinoć je u prepunoj dvorani OŠ "Grbavica I" Latif Moćević predstavio svoj album koji nosi naziv "Skice za pjesmu o tebi".

Ovaj album je nešto sasvim drugačije i novo na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine. Prvi put Latif je predstavio višežanrovski album. Produkciju potpisuju Halid Hajduković i Mahir Sarihodžić, dok sve pjesme autorski potpisuje sam Moćević.

Tokom promocije Latif je otpjevao nekoliko pjesama sa novog album na istom mjestu gdje je prije 16 godina održao svoj prvi koncert.

"Večeras kao da se zatvara jedan krug, jer ovdje je sve počelo. A 'Skice za pjesmu o tebi' su ustvari priče ispisane i otpjevane na poseban, drugačiji način", rekao je Latif.

Ovo je i prvi put da neko izdaje album na kojem se nalazi pop, klasika i opera, a dolazi od jednog pjevača.

"Način na koji gledamo na svijet doprinosi našem svijetu inspiracije, one koju tražimo, koju nastojimo pretvoriti u san koji živi i ostavlja tragove. Tragove riječima. Mislima. Ljubavlju. Tragove dobrog, jer sklonost ka dobroti duboko je utisnuta u ljudsku prirodu, utisnuta u srce. Ono što pretapamo u stvarnost važno je da stvaramo punim srcem, slobodni od okova na putu koji je pred nama, da bismo kroz svijet muzike udahnuli ljubav i nadu. Njegov svijet umjetnosti nam to i nudi, svijet Latifa Moćevića postaje i naša skica", napisala je Aldijana Selimbegović

"Skice za pjesmu o tebi" je svojevrsna priča koju kada slušate od prve do zadnje pjesme nastaje kroz melodiju stvaranu u posebnom okruženju. I sada je taj svijet nota i melodija dostupan svima, kako bi čuli da i Bosna i Hercegovina ima kvalitetnog, izgrađenog kantautora i pjevača.