Muzika
33

Latif Moćević nastavlja bh. turneju "Skice za pjesmu o tebi"

Klix.ba
Koncert "Skice za pjesmu o tebi" Latifa Moćevića bit će organizovan u organizaciji Općine Novi Grad u sklopu turneje kojom mladi pjevač promoviše svoj album.

Do sada su koncerti održani u Konjicu, Mostaru i Visokom, i naravno došlo je vrijeme i za Sarajevo. Koncert će biti održan u Multimedijalnoj sali općine Novi Grad sa početkom u 20 sati, 14. septembra.

Gošća na koncertu će biti Amna Aganović koja je sa pjesmom Latifa Moćevića "Sunce" pobijedila na festivalu "Ilidža 2016". Naravno, bit će i gost iznenađenja, ali to će moći vidjeti i čuti oni koji budu došli na koncert.

Latif trenutno snima novi spot koji bi do kraja mjeseca trebao biti završen i objavljen, a ovaj album je nešto sasvim drugačije i novo na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine. Produkciju potpisuju Halid Hajduković i Mahir Sarihodžić, dok sve pjesme autorski potpisuje sam Moćević. Ovo je i prvi put da neko izdaje album na kojem se nalazi pop, klasika i opera, a dolazi od jednog pjevača.

"Skice za pjesmu o tebi" je svojevrsna priča koju kada slušate od prve do zadnje pjesme nastaje kroz melodiju stvaranu u posebnom okruženju. I sada je taj svijet nota i melodija dostupan svima, kako bi čuli da i Bosna i Hercegovina ima kvalitetnog, izgrađenog kantautora i pjevača.