"Blue Banisters"
0

Lana Del Rey objavila tri pjesme s nadolazećeg albuma

I. S.
Lana Del Rey (Foto: Charlotte Wales)
Lana Del Rey (Foto: Charlotte Wales)
Pjevačica Lana Del Rey objavila je tri pjesme s nadolazećeg albuma i tako obradovala obožavatelje. Njihovi nazivi su: "Blue Banisters" (što je i ime albuma), "Text Book" i "Wildflower Wildfire".

Lana Del Rey najavila je izlazak albuma "Blue Banisters" ubrzo nakon objavljivanja svog posljednjeg albuma "Chemtrails Over the Country Club". Još jedan album, "Rock Candy Sweet", također je najavljivan, ali još uvijek nije jasno da li je to zaseban projekat ili samo rana verzija "Blue Banistersa".

Na tekstovima i produkciji pjesmama "Blue Banisters" i "Text Book" Del Rey je radila s Gabrielom Edwardom Simonom. Mike Dean, producent i saradnik Kanyea Westa, radio je na pjesmi "Wildflower Wildfire".

"Text Book" je već postala povod za brojne reakcije na društvenim mrežama zbog stiha "There we were, screaming 'Black Lives Matter' in the crowd" ("Vrištimo u gomili: 'Životi tamnoputih ljudi su važni'"). Del Rey se ranije našla na udaru kritika zbog navodnog rasizma. Mnogi su joj zamjerili što se na naslovnici albuma "Chemtrails Over the Country Club" ne nalazi nijedna Afroamerikanka. Taj potez smatraju nedostatkom prikaza raznolikosti.

Najavila je da će album "Blue Banisters" biti objavljen 4. jula.