Posvećen mladima
10

Lana Del Rey najavila novi album "Lust For Life"

Klix.ba
Lana Del Rey objavila je oficijelni trailer kojim najavljuje novi album "Lust for life". Lana se nalazi unutar gigantskog slova H na početku čuvenog znaka "Hollywood" i objašnjava kako ona tu živi i kako svim umjetnicima treba prostora kada žele stvoriti nešto posebno.

Rekla je da joj je zbog rada na novom albumu trebalo da se odvoji od stvarnog svijeta i shvati na koji način može doprinijeti čovječanstvu.

"Svako jutro imam luksuz da se zapitam: 'Šta ću kuhati djeci danas?'. Nešto s malo začina? Nešto s malo gorčine što je u konačnici slatko? Ili ću jednostavno uzeti slobodan dan i poslati im ljubav kroz eter? Jer ponekad je imati čisto srce i dobre namjere najveći doprinos koji umjetnik može napraviti", rekla je Lana.

Dodaje da ova vremena jesu luda, ali da se ne razlikuju mnogo od onoga što su druge generacije ranije doživjele.

Istakla je da ne postoji mjesto gdje bi radije bila i da novi album radi radi svojih fanova i muzike, jer su upravo oni njena ljubav, život i želja za životom.

Lana je nedavno dala intervju za BBC Radio 2 gdje je otkrila više detalja o nadolazećem albumu.

"Na početku sam imala ideju da album bude u stilu pedesetih i šezdesetih, da se u pjesmama osjeti utjecaj Joan Baez, ali više nisam sigurna. Atmosfera na političkoj sceni se toliko zagrijala i sve je koncentrisano na dešavanja na tom polju. Zbog svega toga mislim da bih ovaj album mogla posvetiti mlađim generacijama fanova, kako bih probudila njihovu društvenu svijest", rekla je Lana.