Promocija u Konjicu
6

Lamija Badžak predstavila svoj prvjenac "Tango": Ispunila sam svoj san

E. Sk.
Lamija Badžak, pjevačica rodom iz Konjica snimila je svoj prvijenac pod nazivom "Tango" koji je promovisala prije nekoliko dana u Garden Cityju.

Riječ je o pjesmi za koju su tekst i muziku radili Medico i Deni Korjenić, a Arpino Sachi radio je mix i master. Spot je nastao pod rediteljskom palicom Amer Prevljak, a podršku u organizaciji i realizaciji ovog projekta dao je BH Music Forum.

"Trenutno je tako puno osjećanja, pozitivnih naravno, koji me ispunjavaju da se iskreno nadam da sam sve to uspjela da prenesem i na publiku, na sve osobe koje su direktno ili indirektno doprinijeli da ispunim jedan od svojih snova. Ovo je moj prvjenac i jako sam ponosna", kazala je Badžak.

Pjevanje je, ističe, njena velika ljubav, strast, ponekad i bijeg od stvarnosti.

"Pjevanje je moje drugo ja još od malena. Sad kada napravim paralelu sebe iz 2004. godine kada sam prvi put nastupala na Malom šlageru i 2020. kada izvodim svoju prvu pjesmu, mogu reći da je sve upravo onako kako sam željela", priznala je Badžak, inače studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Kao mala je počela s nastupima na muzičkim kulturnim manifestacijama, završila je i muzičku školu. Promociju prve pjesme pamtit će zauvijek.

"Koliko god da sam maštala o ovom danu, nisam ni sanjala da će biti ovako. Sam ambijent hotela Garden City, tim ljudi koji su tako nesebično dali sve od sebe da ovo izgleda spektakularno, čini me posebno sretnom. Hvala svima koji su doprinijeli da se želja jedne djevojčice ostvari", poručila je Badžak.