Singl 'Brko' izlazi u ponedjeljak
0

Lakino "Stvorenje" uskoro na tržištu

Sarajevo-x.com
Laka i Mirela
Laka i Mirela
Nakon zavidnog uspjeha i popularnosti koju je Laka stekao u prethodnom periodu - kada je sa samo jednim albumom i nekoliko TV spotova osvojio srca publike na prostoru cijele bivše Jugoslavije - sada nam ovaj ekstravagantni kompozitor priprema nova iznenađenja.

Uskoro će se na tržištu pojaviti Lakin novi album (drugi po redu) pod nazivom "Stvorenje".

Album je snimljen u studiju zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića – Denykena (studio u kojem je snimljen i singl "Pokušaj") i sadrži 10 pjesama od kojih svaka, simbolično za Laku, u nazivu ima samo po jednu riječ.

Pored "Stvorenja", pjesme po kojoj je album dobio ime, "Brko“ je, također, jedna od novih pjesama koju su Lakini fanovi (koji su je imali priliku čuti) odmah proglasili ultimativnim hitom.

Za ovu pjesmu je već snimljen i TV spot koji će se u ponedjeljak, 5. aprila u 20 sati premijerno zavrtiti na MTV Adria, a nakon toga i na domaćim TV i radio stanicama kao svojevrsna najava Lakinog novog albuma.

Inače, Laka je, kao i dosad, autor muzike i tekstova svih pjesama na albumu, dok aranžmane, zajedno sa Lakom, potpisuje i Dino Šukalo. Back vokale je otpjevala Lakina vjerna pratilja i saradnica - sestra Mirela, koja će, kao i dosad, nastaviti nastupati s bratom.

Album je, konceptualno, nastavak ili nadogradnja Lakinog dosadašnjeg muzičkog izražaja, te daleko kvalitetnije produciran od "Zeca".

Prvo emitiranje singla "Brko" je u ponedjeljak, 5. aprila u ranim popodnevnim satima na RadioSarajevu, kada će Laka gostovati kod DJ Nodija u emisiji "Dva reglera i mikrofon".

Publika će, svakako, uskoro moći uživati i u live nastupima Lakinog benda te novoj igrariji i šarenilu koje Laka i Mirela brižljivo pripremaju za svaki koncert.