MTV Europe Music Awards
0

Laka primio nagradu izvan TV prenosa

Sarajevo-x.com
Na sinoćnjoj dodjeli MTV Europe Music Awards u Liverpoolu zvijezda večeri je bio Sir Paul McCartney, bivši član legendarnih Beatlesa koji je proglašen muzičkom legendom, a naš pjevač Elvir Laković Laka je nagradu dobio izvan TV prenosa.

Bono Vox, pjevač grupe U2 predstavio je McCartneya kao "čovjeka koji je izmislio njegov posao", a 61-godišnji McCartney je zatim primio nagradu Ultimate Legend.

Ovo je bila 15-a dodjela pop nagrada MTV-a, koja je i inače najveća manifestacija te vrste izvan SAD-a.

Paul McCartney je također iskoristio prliku da čestita Amerikancima na izboru predsjednika Obame.

Druga zvijezda večeri bila je pjevačica Britney Spears koja je dobila dvije nagrade, za nastup godine i za najbolji album 2008.

Višestruki dobitnik nagrada bio je i bend "30 Seconds To Mars" na čelu s pjevačem/glumcem Jaredom Letom koji su dobili nagradu Rock Out i nagradu za najbolji spot.

Omiljenim evropskim muzičarem proglašen je Emre Aydin iz Turske, a prikazan je i nastup Elvira Lakovića Lake. Iako je bilo najavljeno drugačije, svim regionalnim pobjednicima, pa tako i Laki, nagrada je dodijeljena izvan TV prijenosa, a ušli su i u borbu za titulu Europe's Favourite, koju je na osnovu glasova putem Interneta, ipak osvojio Emre Aydin.

Pink je dobila nagradu za najzarazniju pjesmu godine "So What", a bend Tokio Hotel za najbolji živi nastup.

Britanski pjevač Rick Astley dobio je nagradu za najbolju pjesmu ikad za svoj hit iz 80-ih godina,"Never Gonna Give You Up".